26.4.24

Kevään kynnyksellä


Hyvät lukijat, kevään henki tuntuu ilmassa, vaikka talvi vielä antaa merkkejä. Lumipeite hohtaa auringonnousussa ja pohjoisen viima nipistää poskia, mutta linnut laulavat iloista säveltä, sen voi todeta vaikka "Muuttolintujen kevät" kännykkä sovelluksella. Päivät pitenevät hitaasti mutta varmasti.

Tiedämmehän me, miten se aina menee. Me suomalaiset olemme murehtivan luonteen heimoa. Talvella valitamme liian pitkästä ja kylmästä talvesta, ja keväällä pelkäämme, ettei se vieläkään ala. Mitä jos lumi jäisi ikuisesti maahan ja aurinko ei koskaan enää paistaisi? Mitä jos kevät onkin kolea ja sateinen, eikä ulkona halua nauttia luonnon kauneudesta?

No, hyvät ystävät, nyt lopetamme sen murehtimisen! Kevään tuloon me emme voi mitenkään vaikuttaa. Se tulee aivan varmasti, olipa meillä siitä mitä mielipiteitä tahansa. Ja kun se tulee, se tuo mukanaan lämpöä, valoa ja elämää. Turha on "Poutaa" odottaa! Voi olla parempi jättää Pekan ennustukset omaan arvoonsa, sillä ei hänkään säätilaa voi säädellä, vain ennustaa. 

On totta, että kevät voi olla joskus pettymys. Ehkä se on liian kylmä, liian kuuma ja kuiva, ehkä se on liian lyhyt tai liian sateinen. Mutta mitäpä siitä? Eihän se murehtimisesta mihinkään muutu. Sen sijaan meidän pitää keskittyä nauttimaan tästä hetkestä, joka meillä nyt on.

Ulkona on kevät, vaikka lunta vielä maassa riittää. Aurinko paistaa kirkkaasti vaikka se on joskus poissa näkyvistä, pilvien yläpuolella. Ilmassa on tuoreen kevään tuoksu ja luonto herää eloon, kunhan aika koittaa. Mitä muuta me voisimme odottaa tai toivoa?

Hymy huulille ja ulos nauttimaan kevään kauneudesta! Unohdetaan murehtiminen ja keskitytään siihen, mitä nyt on. Kevät on täällä, ja se on ihan totta ja Vappu on ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!