18.4.24

Säästä joka sentti kampanja

 Se on kuin loputon taloudellisen tuhon vuoristorata, jossa olemme kaikki mukana. Elinkustannukset nousevat jatkuvasti, mutta hei, ainakin leipä on edelleen edullista ja lääkkeemme eivät ole vielä nousseet pilviin. Lääketehtaiden ja apteekkien pienet voitot, eikö niin?

Sinun on parasta aloittaa sähkön ja bensan säännöstely, koska hinnat nousevat nopeammin kuin voit sanoa "tyhjä lompakko". Väkisin tulee mieleen kysymys, pitäisikö minun "rahastaa" tuo pihassa seisova kottero? 

Unohda uusien vaatteiden ostaminen tai kodin kunnostaminen - se on nyt vain unelma. Tulevaisuus näyttää synkältä, ainakin synkimmältä, kuin koskaan ennen, mutta hei, ainakin hallitus säästää rahaa, eikö? Ketä kiinnostaa, jos se tapahtuu maan jokaisen yksilön kustannuksella.

Älkäämme unohtako sitä iloa, että yrität tulla toimeen kiinteällä eläketulolla samalla kun kaiken muun kustannukset nousevat jatkuvasti. On aika alkaa leikkaamaan näitä verkkopalveluita tai ainakin peruuttaa sanomalehtitilauksia – kuka muuten tarvitsee viihdettä?

Mutta hei, ehkä tämä kaikki on vain arvokas oppitunti arvostaa sitä, mitä meillä jo on. Ehkä meistä kaikista tulee ravinnonhankinnan asiantuntijoita, jotka etsivät metsistä hortaa, marjoja, sieniä  ja kalastavat selviytyäkseen. Kuka ostaa lihaa tai kalaa, kun sinulla on vanha kunnon kulho keittoa ja pastaa, eikö niin?

Älkäämme unohtako innovatiivisia tapoja säästää rahaa – kuten kutomalla omat sukat tai kävelemällä kuntosalille säästääkseen polttoainetta ja kunto säilyy. Jokainen hetki on uusi mahdollisuus kiristää kukkaron nyörejä ja aloittaa "Säästä joka sentti" -kampanja. Koska kuka tarvitsee ylellisyyttä, kun sinulla on valtionvelkaa, olenko oikeassa?"


1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!