7.4.24

Maailman paras kirja!

Kova väite, eikö totta? Mutta uskokaa tai älkää, olen lukenut sen: maailman parhaan kirjan. Ei se ole mikään paksunahkainen klassikko tai monimutkainen tieteisromaani. Ei, tämä helmi on 256 sivua täynnä puhdasta, aitoa nautintoa: "Maailman paras kirja" on Jan Paynen kynästä.

Jo pelkkä nimi herättää uteliaisuuden. Mitä kaikkea mahtaa sisältyä tähän teokseen? Onko se täynnä viisauksia ja neuvoja elämään? Vai kenties huikeita seikkailuja ja jännittäviä käänteitä?

Totuus on vieläkin parempi. Maailman paras kirja on kuin aarrearkku, joka pursuaa uskomattomia saavutuksia, kiehtovia faktoja ja hauskoja kuriositeetteja. Tiesitkö esimerkiksi, mikä on maailman pahanhajuisin nisäkäs tai pienin rikollinen? Entä kuka oli historian ensimmäinen naisfaarao tai missä sijaitsee karmivin keittiö?

Kirjan sivuilla seikkaillaan läpi ihmiskunnan ja luonnon ihmeiden. Opitaan uskomattomista ennätyksistä, hämmästyttävistä eläimistä ja kiehtovista paikoista. Ja kaiken tämän kruunaa Paynen humoristinen ja mukaansatempaava ote, joka tekee lukemisesta pelkkää riemua.

Maailman paras kirja ei ole pelkkä lukukokemus, se on matka täynnä naurua, hämmästystä ja iloa. Se on kirja, joka sopii kaikille, iästä ja kiinnostuksen kohteista riippumatta.

Joten jos etsit lukemista, joka piristää päivääsi ja avartaa maailmankuvaasi, tartu rohkeasti tähän ainutlaatuiseen teokseen. Voin luvata, että et tule pettymään. Maailman paras kirja on nimittäin juuri sitä – se paras!

P.S. Ja jos et usko minua, usko edes kustantajaa: "Maailman paras kirja on täydellinen lahja kaikille, jotka ovat joskus kysyneet itseltään: miksi, miten ja kuka?"
Kirja on tosin jo parhaat päivänsä nähnyt, koska sen painovuosi on 2008.

(Linkki) Maailman paras kirja




1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!