25.3.24

Äänikirjojen aarrearkku

Hyvin luettujen äänikirjojen lumous on kiehtonut minua ja varmaankin yhä useampia muita. Kuunteleminen tarjoaa ainutlaatuisen tavan uppoutua tarinoiden maailmaan samalla kun teet muita asioita. Sinäkin, joka ahmit kaksi kirjaa viikossa kuten minä, olet varmasti törmännyt haasteeseen: mistä löytää uusia ja kiehtovia teoksia?

Kirjan äänen tulkitseminen on taidetta. Hyvä lukija herättää hahmot eloon ja antaa tarinalle syvyyttä. Onneksi lukijoiden kirjo on laaja ja monipuolinen.  Naisten ja miesten tulkinnat tarjoavat molemmat ainutlaatuisen näkökulman tarinaan.

Mutta mistä löytää se aarre, joka sopii juuri sinun makuusi? Sukelletaan vinkkien valtameren syvyyteen!

1. Kirjavinkkien aarreaitta:

Kirjallisuusblogit ja -sivustot: Löydät arvosteluja, lukuvinkkejä ja tunnelmia kirjoista. Kokeile esimerkiksi Kirjavinkit (https://www.kirjavinkit.fi/), Kirjastot.fi (https://www.kirjastot.fi/) ja Yle Areenan Kirjallisuus (https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-245).

Kirjastot: Kirjastojen henkilökunta palvelee ollen aarreaitta vinkkejä kysyville. Kysy rohkeasti heiltä suosituksia mieltymystesi mukaan.

Liity sosiaalisen median äänikirjoihin keskittyviin ryhmiin Facebookissa tai Goodreadsissa (https://www.goodreads.com/). Löydät samanhenkisiä kirjojen ystäviä ja saat varmasti vinkkejä uusiin kuunneltaviin kirjoihin.

2. Tunnista tyylilajisi:

Mitä genreä luet mieluiten? Tarinoita, romantiikkaa, tieteiskirjallisuutta, historiaa, tai muistelmia? Kun tiedät mieltymyksesi, etsiminen helpottuu. Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat kategorioita ja hakutoimintoja, joiden avulla voit rajata valikoimaa.

3. Tutustu lukijoihin:

Tutustu eri lukijoiden tulkintoihin. Kuuntele lyhyitä pätkiä eri lukijoiden ääniä ja valitse se, joka miellyttää korvaasi eniten. Näyttelijä tai muu hyvä lukija voi nostaa kirjan aivan uudelle tasolle.

4. Kokeile uutta:

Älä pelkää kokeilla jotain uutta! Uuden genren tai tuntemattoman tekijän teos voi yllättää iloisesti. Kirjastot tarjoavat hyvän tilaisuuden kokeilla kirjoja ilman riskiä.

5. Äänikirjapalvelut:

Useat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja. Hyödynnä niitä löytääksesi uusia helmiä. Muista vertailla palveluiden valikoimaa ja hintoja.

Äänikirjojen maailma on täynnä seikkailuja ja elämyksiä. Löydä sinäkin oma aarrearkku ja anna tarinoiden viedä mukanaan!

Muista kolme pointtia:

  • Kirjastojen äänikirjavalikoima on laaja ja ilmainen!
  • Älä pelkää kysyä vinkkejä muilta lukijoilta.
  • Käytä kuunteluun hyviä langattomia Bt-kuulokkeita.

Hyviä lukuelämyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!