24.3.24

Bloggaajan kamppailu podcastien maailmassa

 Olen aina haaveillut podcastin tekemisestä. Kuvittelen itseni istumassa vanhan tyylikkään mikrofonin edessä, ääneni soljuu lempeänä ja lumoten. Kuulijoita on tuhansia, tai edes kymmenen, he nauravat jutulle, mutta kuuntelevat joka sanan. Todellisuus on kuitenkin hieman toisenlainen:

Ensimmäinen äänitys epäonnistui täysin. Naapurin koira haukkui taustalla, vaimo imuroi ja ääneni värisee jännityksestä. Toinen yritys on hieman parempi, mutta Audacity editointiohjelma osoittautuu ylivoimaiseksi ystävänä. Lopulta onnistuin ja lataan podcastin verkkoon, mutta kukaan ei tunnu löytävän sitä.

Istun yksin tietokoneen ääressä ja pohdin, onko podcast-haaveeni sittenkään mahdollinen? Yhtäkkiä kuulen äänimerkin. Joku on kommentoinut podcastia! "Tämä oli hauskaa!" kommentissa lukee. Ehkä tässä on sittenkin jotain. Hymyilen ja alan suunnitella huomista jaksoa.

Kolme pointtia:

  1. Huumori on makuasia, joten en pelkää kokeilla erilaisia juttuja.
  2. Pidän podcastit satunnaisina ja lyhyinä ja ytimekkäinä, jotta kuulija ei tylsisty.
  3. Voin lisätä jatkossa podcastiin äänitehosteita, ehkä myös musiikkia, jotta tarinasta tulisi elävämpi ja viihdyttävämpi.

Yhdistämällä satunnaisen podcastin ja blogin voidakseni tarjota lukijoille entistä monipuolisempaa ja viihdyttävämpää sisältöä. Kokeilen rohkeasti jos vaikka löytäisin oman ääneni! Eniten kuitenkin toimin vain omaksi ilokseni ja pitääkseni mielen virkeänä.

Milloin se ensimmäinen tulee? —EN TIEDÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!