19.3.24

Herääminen talven horroksesta

Kevät tuo tullessaan valoa ja auringon lämmön, ja se on kuin herätyskello kodin viherkasveille talven unesta. Aurinko paistaa kirkkaammin ja päivät pitenevät, valoa tulvii ikkunoista, kasvit saavat kaivattua energiaa. On aika herättää vihreät ystävämme kukoistukseen!

Valo on kasvien tärkein elämänehto. Kevään tullen kasvit kaipaavat enemmän valoa, joten siirrä ne lähemmäs ikkunaa. Muista kuitenkin varoa liiallista suoraa auringonvaloa, joka voi polttaa lehdet. Varmista, että kaikki lehdet saavat tasaisesti valoa, siksi käännä ruukkuja aika ajoin.

Ravinteet ovat tärkeitä kasvien kasvulle ja kehitykselle. Keväisin on aika aloittaa lannoitus, jotta kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet. Käytä lannoitetta, joka on tarkoitettu juuri sille niille viherkasveille, jota sinulla on. Meillä on bokashi, josta saadaan kasvien lannoitteet.

pH on maaperän happamuusaste. Se on tärkeä tekijä, sillä se vaikuttaa siihen, kuinka hyvin kasvit pystyvät ottamaan ravinteita maaperästä. Useimmat viherkasvit viihtyvät parhaiten hieman happamassa maaperässä, jonka pH on noin 6,0. Voit testata maaperän happamuuden pH-mittarilla.

Oikea kosteustasapaino on tärkeä, jotta kasvit pysyvät terveinä. Liika kastelu mädättää juuret, kun taas liian vähäinen kastelu voi kuivattaa kasvin. Kastele kasveja vasta, kun multa on kuivunut pinnalta. Veden määrän tulee olla riittävä, jotta se läpäisee koko multapaakun.

Riittävän kokoinen ruukku on tärkeä, jotta kasvilla on tilaa kasvaa. Jos ruukku on liian pieni, juuret alkavat kiertyä ja kasvi voi kärsiä. Istuta kasvi uudelleen suurempaan ruukkuun, jos juuret tulevat ulos ruukun pohjasta tai jos kasvi on kasvanut liian suureksi ruukkuunsa.

Pitää käydä ostamassa pari uutta ruukkua ja pussillinen viherkasvimultaa. Nyt alkaa olla aika antaa viherkasveille uutta eloa. Muista nämä vinkit ja anna kasvien nauttia kevään valosta ja lämmöstä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!