11.3.24

Kun päätät tehdä jotain

Taas se tuttu tunne: Päätät vihdoinkin tarttua siihen pitkään lykättyyn projektiin, ja yhtäkkiä kaikki alkaa loksahtaa paikoilleen. Aivan kuin maailmankaikkeus itse hyppäisi avuksesi ja tarjoaisi sinulle kaiken tarvitsemasi hopeatarjottimella.

Ehkä olet haaveillut uuden taidon oppimisesta. Päätät vihdoinkin tilata kirjan ja ilmoittautua kurssille, ja yhtäkkiä törmäät kirpputorilla juuri siihen etsimääsi, -alennettuun hyvään hintaan! Tai ehkä olet etsinyt tiettyä osaa projektiin, ja yhtäkkiä ystäväsi mainitsee, että hänellä on juuri sellainen ylimääräisenä varastossa.

Nämä onnelliset käänteet saattavat tuntua sattumilta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että niillä on usein looginen selitys. Kun teet päätöksen ja ryhdyt toimeen, alat kiinnittää huomiota asioihin, joita et ehkä aiemmin edes huomannut. Olet kuin etsivä, joka on vihdoinkin löytänyt vihjeen ja alkaa nähdä johtolankoja kaikkialla.

Lisäksi, kun olet avoin uusille mahdollisuuksille, olet todennäköisemmin valmis hyödyntämään niitä, kun ne tulevat eteesi. Saatat esimerkiksi törmätä mielenkiintoiseen artikkeliin tai kuulla inspiroivan puheen, joka antaa sinulle juuri tarvitsemasi tiedon tai motivaation.

Tietenkin on myös mahdollista, että onni on joskus vain puolellasi. Mutta useammin kuin luulemme, onnelliset sattumat ovat seurausta omasta toiminnastamme ja avoimesta asenteesta. Kun päätämme tehdä jotain, aktivoimme samalla oman verkostomme ja alamme houkutella puoleemme positiivisia tapahtumia.

Joten seuraavan kerran, kun sinulla on edessäsi jokin haastava projekti tai tavoite, älä viivyttele vaan toimi. Maailmankaikkeus on ehkä juuri sinua varten valmistautunut auttamaan.

Huoneentaulu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!