12.3.24

Nauti valokuvauksesta

Älä kysele miksi, pitäisiköhän, ehkä, kerkiänköhän. Nämä sanat ovat myrkkyä valokuvauksen ilon kannalta. Ne sammuttavat luovuuden kipinän ja estävät näkemästä maailman kauneutta.

Sen sijaan tartu kameraan ja suuntaa ulos. Ei ole väliä, onko sää aurinkoinen,  pilvinen, tai sateinen,  onko sinulla aikaa tunti tai kymmenen minuuttia. Avaa silmäsi ja etsi ympäristöstäsi mielenkiintoisia kuvakulmia.

Valokuvaus on kuin metsästystä. Et koskaan tiedä, mitä löydät. Se voi olla upea auringonlasku, hauska tapahtuma tai yksinkertainen yksityiskohta, joka jää usein huomaamatta.

Älä pelkää kokeilla. Kokeile erilaisia kuvakulmia, valotuksia ja sommitelmia. Ainoa tapa oppia on tehdä virheitä ja kokeilla uusia asioita.

Ja mikä tärkeintä, nauti prosessista. Valokuvauksen tulee olla hauskaa ja rentouttavaa. Jos stressaat liikaa tekniikasta tai täydellisistä kuvista, menetät koko pointin.

Muista, että jokainen valokuva on ainutlaatuinen. Se on otos sinun näkökulmastasi maailmaan. Jaa kuvasi muiden kanssa ja anna heidän nähdä maailma sinun silmiesi läpi.

Kivääritehdas
Vinkkejä, joiden avulla voi nauttia valokuvauksesta joka päivä:

* Ainakin kännykkäkamera on aina mukanasi. Näin voit ottaa kuvia aina, kun inspiraatio iskee.

* Aseta itsellesi haasteita. Kokeile esimerkiksi ottaa kuva joka päivä tietystä aiheesta.

* Jaa kuvia verkossa. Näin voit saada palautetta muilta ja löytää uusia inspiraation lähteitä.

* Älä siis enää pähkäile, vaan tartu kameraan ja nauti valokuvauksesta!

* Pidä videopäiväkirjaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!