18.3.24

Muutos on aina ajankohtainen


Muutos, on ihmisen ikuinen kumppani, joka hiipii elämäämme kuin sadepilvi auringon eteen. Se voi olla lempeä tuulenvire, joka tuo mukanaan tuoksun uudesta seikkailusta, tai raju myrsky, joka repii puun irti juuriltaan. Ja me, ihmiset, olemme kuin syksyllä leijuvat haavan lehdet tuulen armoilla.

Kun pelkäämme muutosta, se on kuin paksu pilvi, joka peittää taivaan. Kuvittelemme kauhukuvia tulevaisuudesta, jossa kaikki kärsivät inflaatiosta, on huonoa, kallista ja epämukavaa. Mielen valtaa pelko tulevasta, elämä hukkuu epävarmuuden kohinaan.

Mutta toivo on kuin pieni virvatuli pimeydessä. Kun toivomme muutosta, se on kuin auringonsäde, joka voi pilkistää pilvien lomasta. Hetkessä taivas klaaraantuu. Uskomme, että tulevaisuus tuo mukanaan hyvää terveyttä, ja elämä on helppoa ja onnellisempaa. Uudet mahdollisuudet houkuttelevat meitä tuntemattomaan, jota odotimme.

Aika usein odotukset palkitaan. Muutos voi tuoda mukanaan uusia ystäviä, uusia kokemuksia, uusia mahdollisuuksia. Se voi avata ovia, joita emme edes tienneet olevan olemassa. Se voi rikkoa kahleet, jotka sitoivat meidät tähän vanhaan ja tuttuun.

Muutosta pelätessä, se voikin tulla kivuliaana, hankalana, olla jopa paha. Se voi viedä meiltä rakkaita ystäviä, tuttuja paikkoja, etenkin turvallisuuden tunteen. Se voi jättää meidät eksyneiksi ja yksinäisiksi uudessa ja vieraassa maailmassa.

Silti, muutos on ainut vakio. Se on kuin vuolas joki, joka virtaa eteenpäin pysäyttämättä. Voimme yrittää vastustaa sitä, mutta lopulta virtaus voittaa ja vie mukanaan. Siksi on tärkeää oppia elämään virran mukana, ohjaten tasapainoa uhkien ja mahdollisuuksien välistä.

Muutos on kuin aalto, joka voi viedä, joko rannalle tai paiskata karikolle. Venettä on ohjattava! Näemmekö uuden reitin mahdollisuuden vai pelätäänkö hukkumista tuntemattomiin syvyyksiin.

Miksi emme hyväksyisi muutosta ja elä sen mukana? Tartu toivoon, äläkä pelkää tulevia aikoja. Muista, että pyry tulee aina pakkasten perästä ja myrskyä seuraa aurinkoinen sää.

Jos pelko iskee, älä huoli. Me kaikki olemme samassa veneessä, purjehtimassa kohti tuntematonta tulevaisuutta. Elämän matkasta on syytä nauttia, sillä se on ainutlaatuinen jokaiselle. Tuulen ollessa myötäinen, voit jopa nauraa vastaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!