31.3.24

Paul Austerin 4 3 2 1

Onko elämäsi tylsä ja ennalta-arvattava? Kaipaatko vaihtoehtoisia todellisuuksia ja jännittäviä sivupolkuja? Kirjassa on vaihtoehtoisia polkuja. Austerin eeppinen romaani 4 3 2 1 tarjoaa neljä versiota Archie Fergusonin elämästä! 

Alussa kaikki on tavallista: Archie syntyy Newarkissa, New Jerseyssä, vuonna 1947. Vanhemmat ovat mukavia, kissa pörröinen ja elämä rullaa eteenpäin kuin vanha kunnon C-kasetin nauha. Mutta sitten... bam! Pieni sattuman oikku ja Archien elämä sinkoaa uusille raiteille kuin vauhdikas flipperipallo.

Yhtäkkiä Archiesta tulee:

Urheilutähti: Heitä hyvästit kirjoille ja tervetuloa hikiseen pukukoppiin! Archiesta tulee jalkapallolegenda, joka valloittaa stadioneita ja naisten sydämiä. Mutta onko onni kätkeytynyt fanien hurmokseen?

Kirjailijanero: Unohda jalkapallokengät ja kaiva esiin kulunut lyijykynä! Archiesta kuoriutuu Pulitzer-palkittu mestarikirjailija, jonka syvälliset ajatukset kietovat lukijansa pauloihinsa. Mutta onko luovuus pelkkää tuskaa ja yksinäisyyttä?

Vakoojamies: Vaihda kynä salaiseen mikrofoniin! Archiesta tulee kylmän sodan salaperäinen agentti, joka seikkailee maailman pyörteissä. Mutta onko totuus yhtä jännittävää kuin James Bond -elokuvissa?

Tavallinen tallaaja: Elämä rullaa eteenpäin ilman suuria yllätyksiä. Archiesta tulee tavallinen Joe, joka käy töissä, maksaa veroja ja grillaa possua. Mutta onko tylsyydessäkin oma viehätyksensä?

  • Kirja on filosofinen pohdiskelu elämän sattumanvaraisuudesta ja loputtomista mahdollisuuksista.
  • Se on jännittävä tarina, joka pitää otteessaan alusta loppuun.
  • Se on rakkaustarina, joka koskettaa.
  • Se on romaani, joka haastaa ajattelemaan ja pakottaa pohtimaan mikä on oman elämän käsikirjoitus?

Olen valmis uppoutumaan Archien maailmaan, odotan palkintoa? Tämä ei ole mikään pikku pizza-ateria, vaan se on tuhtia tekstiä, joka vaatii aikaa ja keskittymistä. Toivottavasti tämä yli 50 tunnin romaani äänikirja jättää jotakin mieleeni ainakin joksikin aikaa, siksi kuuntelen sen alusta loppuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!