30.3.24

Ajatuksia vain

 Elämä on täynnä ristiriitoja. On asioita, joita haluaisimme muuttaa, mutta emme vain voi. Ja on asioita, joita emme haluaisi muuttaa, mutta ne muuttuvat väkisinkin.

Sää on yksi esimerkki ikuisesta paradoksista. Aina kun toivomme aurinkoa, sataa. Ja kun toivomme sadetta, paistaa aurinko. Emme voi tilata säätä, joten on vain sopeuduttava siihen. Vaikka Pekka Pouta tietäisi, silti säätila saattaa reistailla.

Ajan kulku on toinen paradoksi. Haluaisimme pysäyttää ajan ja elää ikuisesti nuorina ja pirteinä. Mutta aika kuluu armottomasti eteenpäin, eikä sille voi mitään. Voimme vain yrittää nauttia jokaisesta hetkestä ja tehdä elämästä mahdollisimman täyteläisen. Onneksi on kahvia, jolla voi itseään piristää.

Toisten mielipiteet ovat joskus ristiriidassa omiemme kanssa. Haluaisimme muuttaa niitä, jotta kaikki ajattelisivat samalla tavalla. Mutta onneksi meillä on jokaisella oikeus omaan mielipiteeseemme. Mielipiteen vapaus taitaa olla ihan lakisääteinen, joten on opittava sietämään erilaisuutta ja kunnioittamaan toisten näkemyksiä, vaikka se poikkeaisi omastamme.

Energian hinta on noussut pilviin. Se on turhauttavaa, mutta sille ei voi mitään. Putin sai taas jatkoa pitkään
presidenttikauteensa ja hänellä jos kellään on kanttia panna maailma sekaisin. Ainoa keino on yrittää säästää energiaa ja pienentää omaa sähkölaskua. Ehkäpä tämä paradoksi pakottaa meidät etsimään uusia ja kestävämpiä energiamuotoja. Voisiko kuntopyörään liittää generaattorin, jolla voisi ladata läppärin akkua?

Poliittiset lakot ärsyttävät. Ne haittaavat meidän tavallisten ihmisten elämää ja vaikeuttavat yritysten toimintaa. Toivoisi, että niistä voitaisiin jotenkin päästä eroon. Mutta ehkäpä ne ovat välttämättömiä, maksoi mitä maksoi, jos asioita halutaan muuttaa.

Elämän paradoksien kanssa on elettävä. Meidän on hyväksyttävä, ettemme voi hallita kaikkea. Ja meidän on löydettävä keinoja nauttia elämästä ja tehdä siitä mahdollisimman hyvä, vaikka kaikki ei olisikaan täydellistä.

Niin kai se on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!