6.3.24

Säästä ruokamenoista

Päivän uutisten mukaan ruuan hinta on kahdessa vuodessa noussut lähes 25%. Ruokakaupassa käyminen on välttämätön osa arkea, mutta se on myös suuri pakollinen menoerä. Onneksi on olemassa  keinoja, joiden avulla voi säästää rahaa tinkimättä ruoan laadusta tai mausta.

Suunnittele ja tee ostoslista

Ensimmäinen askel säästöön on suunnitella ateriat etukäteen ja tehdä ostoslista. Näin vältät heräteostoksia ja ostat sitä, mitä todella tarvitset. Listan avulla pysyt myös paremmin budjetissa ja vältät ylimääräisiä kuluja.

Vertaile hintoja

Eri kauppojen hinnat voivat vaihdella merkittävästi, joten älä uskollisesti suuntaa aina samaan paikkaan. Vertaile hintoja verkossa tai eri kaupoissa käymällä ja valitse se vaihtoehto, joka sopii parhaiten budjettiin.

Sesongin mukaan

Sesongin mukaisten tuotteiden ostaminen on hyvä tapa säästää rahaa. Sesongin mukaisilla tuotteilla on usein parempi maku ja ne ovat tuoreempia. Voit myös hyödyntää sesongin mukaisia reseptejä, jotka ovat usein edullisempia ja maukkaampia.

Halvemmat vaihtoehdot

Kaupan omien merkkien tuotteet ovat usein merkittävästi halvempia kuin tunnettujen merkkien tuotteet. Usein laatu on yhtä hyvä, joten kokeile rohkeasti kaupan omia merkkejä. Myös punaisella alennuslapulla merkityt tuotteet ovat käyttökelpoisia ja ne vähentävät kaupan hävikkiä, joten kuluttaja viimekädessä hyötyy niiden käytöstä.

Vähennä hävikkiä

Ruokahävikki on paitsi ympäristöongelma, myös rahanhukkaa. Suunnittelemalla ateriat etukäteen ja ostamalla vain tarvittavan määrän ruokaa voit vähentää hävikkiä. Voit myös hyödyntää tähteet uusien ruokien valmistukseen.

Näiden vinkkien avulla voit helposti säästää rahaa ruokakaupassa ja samalla syödä terveellisesti ja maukkaasti. Muista, että pienilläkin muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus lompakkosi ja ympäristön kannalta.

Lisävinkkejä:

Valmista ruoka itse.
Pakasta ylimääräinen ruoka myöhempää käyttöä varten.
Käytä kauppojen tarjouksia ja etsi alennusmyyntejä.
Osta perheelle sopivaa pakkauskokoa, oman käytön mukaan.
Osta torilta tai suora myyjältä.
Kasvata omia yrttejä ja vihanneksia.

Säästämisen ei tarvitse olla vaikeata. Kokeile rohkeasti uusia reseptejä ja nauti ruoanlaitosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!