5.3.24

Repun yllätys

Elämässä on monia asioita, jotka ensi silmäyksellä näyttävät huonoilta. Repun tai laukun ulkonäkö ei välttämättä kerro sen sisällöstä, ja samoin ihmiset ja tilanteet voivat yllättää positiivisesti. Kehno reppu voi olla kulunut ja rähjäinen, mutta se voi silti kätkeä sisäänsä oivalliset eväät retkelle. Eväät voivat olla itse tehtyjä ja yksinkertaisia, mutta maistua silti taivaallisilta luonnon helmassa nautittuina. Samoin kehnoksi mielletty ihminen voi omata uskomattomia kykyjä ja ominaisuuksia, jotka odottavat vain oikean hetken paljastumista.

Kehnon repun metafora kuvaa hyvin sitä, kuinka ennakkoluulot voivat estää meitä näkemästä asioiden todellista arvoa. Ulkoinen olemus ei aina kerro totuutta mistään. Käytössä kulunut reppu voi olla käytännöllinen ja kestäväksi korjattu, vaikka se ei olisikaan kaunis. Samoin ihminen, jota emme pidä ulkonäön tai ensivaikutelman perusteella viehättävänä, voi osoittautua todelliseksi ystäväksi tai kollegaksi.

Elämässä on tärkeää oppia näkemään pintaa syvemmälle. Meidän tulee olla avoimia uusille kokemuksille ja antaa ihmisille ja tilanteille ja kirpputori löydöille mahdollisuus yllättää meidät. Reppu voi sisältää hyvät eväät, ja samoin monet ihmiset ja tilanteet voivat kätkeä sisäänsä yllättäviä ominaisuuksia.

Katukuvaajana pyrin usein pakkaaman kameran ja muun kaluston risaiseen, mutta silti ehjään laukkuun. Uuden karhea laukku näyttää siltä, kuin se olisi juuri hyllystä otettu ja pakattu viimeistä tekniikkaa olevilla laitteilla. Ihmisjoukossa ei kannata erottautua, eikä osoittaa  jotain sellaista jota ei ole. 

Vanha ja tuttu reppu tarina on muistutus siitä, että todellinen arvo ei aina ole näkyvillä. Se on piilossa pinnan alla, odottaen käyttöä. Meidän on hyvä olla uteliaita ja rohkeita ja etsiä kauneutta ja arvoa myös niistä asioista, jotka eivät ensi silmäyksellä näytä houkuttelevilta.

Kehnon repun symboliikka voi ulottua myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Meidän tulee arvostaa kaikkia ihmisiä heidän taustastaan ja ominaisuuksistaan riippumatta. Syrjäytyneet ihmiset, kuten sairaat tai kerjäläiset, voivat omata uskomattomia kykyjä. Annetaan heille mahdollisuus näyttää taitonsa ja osallistua yhteiskunnan rakentamiseen.

Kehnon repun tarina on tarina ennakkoluulojen voittamisesta ja todellisen arvon löytämisestä. Se on tarina siitä, kuinka pienetkin asiat voivat olla merkityksellisiä ja tuoda iloa elämään. Se on tarina siitä, kuinka meidän tulisi olla avoimia ja uteliaita ja antaa asioille mahdollisuus yllättää meidät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!