20.3.24

— Mihin minä sen taas laitoin?

Työpöydälläni on erilaisia pikkutavaroita sikin sokin. On erilaisia kyniä, viivotin, pienet sakset, paperiveitsi, muistitikkuja, klemmareita, nitoja, suurennuslasi jne. Haluan ne jonkinlaiseen järjestykseen. Olisiko pussi, tai kotelo millä järjestys syntyisi helposti?

Työpöytä, jossa ei ole pöytälaatikkoa on kuin miniatyyriversio maailmankaikkeudesta: täynnä ihmeitä ja mysteerejä, mutta myös kaaosta ja epäjärjestystä. Erityisesti pikkutavarat, ne pienet ja usein katoavat tarpeelliset nippelit, elävät tässä omassa valtakunnassaan. Kyniä, viivottimia, saksia, muistitikkuja – ne kaikki vaeltavat pitkin pöytätasoa kuin eksyneet sielut, etsien paikkaansa auringon alla.

Olen yrittänyt taltuttaa tätä kaaosta. Olen hankkinut purnukoita ja rasioita, lokeroita ja koteloita, mutta mikään niistä ei tunnu toimivan. Tavarat valtaavat aina uusia alueita, kuin villiviini kesällä kiipeilemässä pitkin seinää.

Viimeisimpänä ratkaisuna olen harkinnut pussia. Ei mitä tahansa pussia, vaan sellaista, joka on ommeltu paksusta kankaasta, tai nahasta ja jossa olisi useita taskuja. Jokaiselle tavaralle oma tasku, oma koti. Kuvittelen jo sen rauhan ja järjestyksen, joka valtaa työpöytäni. Mutta sinne suureen pussiin kaikki voisi kadota, kuin mustaan aukkoon, joten onko pussi oikea ratkaisu? Ehkä se on liian kömpelö, kuin jätesäkki, ainakin se olisi hankala käyttää. 

Ehkä kannellinen kotelo olisi parempi vaihtoehto? Varmaankin pitää kehitellä ja ja kasata pöytälaatikko, jossa olisi lokerikko järjestyksen pitämistä varten. Tai ehkä minun pitäisi vain hyväksyä kaaos ja jatkaa nykyistä elämää sen kanssa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!