9.7.24

Äänikirjojen pauloissa: 333 kirjaa ja nälkä jatkuu

Kirjojen sivujen kahinaa korvakuulokkeissa, kiehtovia tarinoita ja elämyksiä jokaiselle päivälle –äänikirjat ovat valloittaneet täysin minut. En edes halua kuvitella elämää ilman tätä fiksaatiotani. Katsoin tänään lainaushistoriaani ja hämmästyin: 333 teosta olen ahminut! Vanhin laina on päivätty 19.6.2021, ja sitä aikaisemman historian olen vahingossa poistanut.

Tarkoittaa se että 333 kirjaa kuunneltu 1124 päivässä, eli kuuntelen noin kaksi kirjaa viikossa, tai 10 kirjaa kuukaudessa ja reilut 100 kirjaa vuodessa. Vauhti sopii minulle täydellisesti, enkä halua siitä tinkiä. 

Mutta mitä ihmettä oikein kuuntelen? Älä pelästy, en aio tylsyttää sinua listaamalla kaikkia teoksia – vaikka lainaushistoriasta se olisikin kopioitavissa. Voin kuitenkin paljastaa, että kirjallinen makuni on hyvin monipuolinen. Elämäkerroista runoihin ja niiden välille mahtuu valtava kirjo erilaisen kirjallisuuden genrejä.

Tämän viikon listalla ovat:

  • Näkymätön valtakunta: miten sienet muokkaavat maailmaamme, mieltämme ja tulevaisuuttamme / Sheldrake, Merlin
  • Sinun tähtesi täällä: vuodet presidentin puolisona / Haukio, Jenni
  • Ranska, Macron ja minä / Petäistö, Helena

Nämä ovat vain pintaraapaisu siitä suuresta äänikirjamaailmasta, johon voi uppoutua päivä päivältä. Ja tiedätkö mitä? Haluan lisää! Uusia tarinoita, uusia elämyksiä, uusia maailmoja. Äänikirjapoluilla kulkijan vaihteleva matka jatkuu...

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!