14.7.24

Mietin toimiiko tämä?

Ajatus? 

Kiinnitän kameran linssin päälle kuminauhalla palan sukkahousuja tai muuta läpinäkyvää kangasta, tai muovikalvon. Ehkä saan unenomaisia ​​muotokuvia, jotka muistuttavat vanhoja Hollywood-julisteita. Kokeilen myös eri sävyisiä sukkahousuja! En ole vielä kokeillut tätä, eikä minulla ole näytekuvia, mutta aion aloittaa jonkinlaisen projektin.

Erilaisten luovien tekniikoiden kokeileminen on usein pienen vaivan arvoista! Sukkahousujen käyttäminen objektiivin edessä voi tehdä mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia tehosteita muotokuviin. Se voi jopa toimia puhelimen kameran kanssa.

Eriväriset sukkahousut tai läpikuultavat kankaat voivat luoda erilaisia ​​tehosteita. Kokeilen vaaleita sävyjä saadakseni pehmeämmän ja hienovaraisemman vaikutelman, kun taas tummemmat sävyt sopivat paremmin dramaattisiin tunnelmiin.

Paksummat kankaat tekevät vahvemman unenomaisen vaikutelman, kun taas ohuemmat sukkahousut tarjoavat hienovaraisemman pehmentävän vaikutuksen. Voisin myös kokeilla kuvioituja sukkahousuja lisätäkseni kuviin tekstuuria ja mielenkiintoa, mutta mitä vaimo sanoo, kun sotken hänen sukkahousunsa?

Objektiivin polttoväli on avainasemassa: eri polttovälien käyttö voi tuottaa erilaisia ​​tehosteita. Zoomilla on ehkä järkevää ainakin aluksi testata. Laajakulma voi luoda vinjetti- tai tunnelma vaikutelman, taas teleobjektiivi voi pakata kuvaa ja korostaa unen omaisuutta.

Aukkoa säätämällä voi säätää syväterävyyttä. Pienempi aukko (suurempi f-) antaa enemmän syväterävyyttä, kun taas suurempi aukko (pienempi f-) luo enemmän bokeh-sävyä ja pehmeyttä.

Muita ideoita: Kokeilen kuvaamista erilaisissa valaistusolosuhteissa. Pehmeä valaistus voi luoda romanttisen ja tunnelmallisen vaikutelman, kun taas kovempi valaistus voi korostaa sukkahousujen rakennetta.

Voisin myös kokeilla käyttää sukkahousuja muiden, kuin zoom objektiivien kanssa, kuten makro- tai kalansilmäobjektiivien kanssa, saadakseni ainutlaatuisia, kokeellisia kuvia.

Kokeilin heikentämällä kuvaa vanhalla verkkopaidan kappaleella. Henkilökuvia otin myös, mutta en saanut niihin julkaisulupaa. Harjoitus jatkukoon!

Minulle tärkeintä on pitää hauskaa ja kokeilla erilaisia ​​asioita! Sukkahousujen tai erilaisten kalvojen käyttö linssin peittämiseen on ehdottomasti mielenkiintoinen tapa löytää ilmaisia tehostetta. 

Kokeillaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!