3.7.24

Mikä resoluutio?

Minkä resoluution minä todella tarvitsen? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, koska se riippuu täysin yksilöllisistä tarpeista ja kuvaustyylistä.

Nikon Z 6 II

Tällä hetkellä käytän pääasiassa Nikon D5300 ja D7200 kameroita, molemmissa 24 megapikselin kenno, joka riittää kaikkiin minun tarpeisiin. Minulla on myös Nikonin Z 6 II, 24,5 megapikselin täysikokoinen peilitön kamera. Vaikka uudemmissa kamera malleissa on huomattavasti enemmän pikseleitä, en henkilökohtaisesti näe tarvetta niille. Houkuttelevasta pikselimäärästään huolimatta harrastekuvaajien käytännön hyödyt ovat kyseenalaisia ja pokkarilla ja puhelimella saa hyviä kuvia.

Resoluution edut ja haitat:
Korkea resoluutio tarjoaa etuna mahdollisuuden rajata kuvia ilman merkittävää laadun heikkenemistä. Maisemakuvauksessa se voi ottaa uskomattoman yksityiskohtaisia ​​kuvia. Suuret tulosteet hyötyvät korkeasta resoluutiosta.

Suuret tiedostot vievät kuitenkin paljon tallennustilaa ja lisäävät käsittelyaikaa. Lisäksi kameran hinta nousee resoluution kasvaessa. Useimmissa tapauksissa 20-30 megapikseliä on enemmän kuin tarpeeksi valokuville, jotka jaetaan verkossa tai tulostetaan kohtuullisen kokoisena.

Kameran resoluutio riippuu yksilöllisistä tarpeista. Harkitse tarkkaan, kuinka paljon hyötyä korkeasta resoluutiosta sinulle on, ja vertaa sitä kuvan tiedostokokoon, -käsittelyaikaan ja kameran hintaan. On tärkeämpää valita kuvaustyyliin ja budjettiin sopiva kamera sen sijaan, että keskittyisit pelkästään megapikseleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!