10.7.24

Heinäkuun kuvauskohteita:

 Inspiraatiosta kuviksi 

Valokuvauksen harrastajana tiedät varmasti tunteen, kun aiheet tuntuvat katoavan tyhjyyteen. Kesän kauneus on kuitenkin kaikkialla ympärillämme, odottaen vain löytöjä ja kuvaajan toimia. Tässä annan sinulle 15 kesäistä kuvauskohdetta, joista minä ja sinä voimme ammentaa inspiraatiota lähipäivien photowalk kuvausmatkalle.

1.Ne tavanomaiset: Auringonnousu ja auringonlasku. Ikuista auringon kultaiset sävyt noustessa tai laskiessa. Voit kuvata maisemaa, vesistöjä tai jopa ihmisiä siluettien muodossa.

2. Kastepisarat: Heinäkuussa aamun kostean ruohon kastepisarat kimmeltävät auringonvalossa kuin timantit. Lähikuva voi vangita nuo luonnon pienet ihmeet.

3. Puiden lehvästön läpi siivilöityvä valo: Kävele metsässä tai puistossa ja kuvaa auringonvaloa  puiden lehvästön lävitse, miten valo siivilöityy maahan. Voit kokeilla eri kuvakulmia ja valotusasetuksia.

4. Viljapelto kesätuulessa: Ikuista liikkeen ja auringonsäteiden leikki ja poutapilvien varjot pellolla. Voit kokeilla myös panoraamakuvaa tai ota videokuvaa.

5. Sateenkaari sateen jälkeen: Sateenkaari on värikäs luonnonilmiö, jonka voi ikuistaa monella eri tavalla. Voit kuvata sitä maiseman osana, vesipisaroissa tai jopa heijastuman järven pinnalla.

6. Linnut:  Linnut tarjoavat hyvän aiheen valokuvaukselle. Voit kuvata niitä lentämässä, pesässään tai ruokkimassa poikasiaan. Lintukuvauksessa on pidemmästä polttovälistä etua.

7. Makrokuvia kukista: Kesä on täynnä kauniita luonnonkukkia, joista voit kuvata lähikuvia tai tyypillisiä laji kuvia. Kokeile eri kuvakulmia ja valotusasetuksia saadaksesi upeita yksityiskohtia esille. Käytä jalustaa tai muuta tukea. 

8. Hyönteiset: Kaikki hyönteiset ovat kiehtovia ekosysteemille tärkeitä olentoja, joista voi kuvata lähikuvan. Voit yrittää ikuistaa ne luonnollisessa elinympäristössään tai makrokuvaus asetuksilla.

9. Eläimet: Kesällä luonto on täynnä elämää. Voit kuvata pääskysiä, oravia, jäniksiä tai muita eläimiä, joita kohtaat lähiympäristössä.

10. Uimarannat: Ikuista ihmisten iloisia hetkiä uimarannalla. Voit kuvata auringonottajia, uimareita tai leikkiviä lapsia.

11. Lasten leikit: Lasten leikit ovat täynnä iloa ja spontaaniutta. Voit ikuistaa heidän leikkinsä puistossa, rannalla tai omalla pihamaalla.

12. Vanhat rakennukset ja historialliset kohteet: Kesä on hyvää aikaa tutustua lähiympäristön vanhoihin rakennuksiin ja historiallisiin kohteisiin (Ulkomuseot). Voit kuvata niitä eri valaistusolosuhteissa ja kokeilla erilaisia kuvakulmia ja yksityiskohtia.

13. Kaupunkinäkymät: Kesäkaupungissa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Voit kuvata ihmisiä julkisilla paikoilla, kävelemässä kaduilla, puistoja, kahviloita sekä arkkitehtuuria.

14. Ruokailu ulkona: Kesällä monet ihmiset nauttivat ruoanlaitosta ja syömisestä ulkona. Voit kuvata grillijuhlia, piknikkejä tai ihmisiä ravintoloiden terasseilla.

15. Iltavalaistus: Kesäiltojen valo on ainutlaatuinen ja tunnelmallinen. Voit kuvata kaupunkinäkymiä, katukuvia, maisemia tai jopa ihmisiä iltavalaistuksessa.

Muista:

Voit soveltaa näitä kuvauskohteita eri säätiloihin. Esimerkiksi sateenkaaren voi kuvata sateen jälkeen, auringonnousun pilvisessä säässä ja kukkia auringonpaisteessa tai sateessa. Kameran voi suojata sateelta muovipussilla, sateenvarjolla tai kaupallisella sadesuojalla.

Kokeile rohkeasti erilaisia kuvauskulmia ja valotusasetuksia. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi10.7.24

    Hyviä vinkkejä! Ja kaunis on kuva jälleen!

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!