28.7.24

Tämän hetken täydellisyys

Onko mitään sen turhauttavampaa kuin, että mielesi vaeltaa menneisyyden muistoissa tai tulevaisuuden huolissa, kun sinun pitäisi olla läsnä tässä hetkessä? Juuri nyt, kun heinäkuun aamuaurinko lämmittää poskia tai höyry nousee kahvikupistasi, ja keskustelet puolisosi kanssa tai vain olet yksin ajatustesi kanssa.

Meitä opetetaan usein pyrkimään, suunnittelemaan ja haaveilemaan tulevaisuudesta. Se on tärkeää, mutta unohdammeko elää nykyhetkessä? Emme voi muuttaa menneisyyttä, ja tulevaisuus on edelleen auki. Ainoa asia, joka meillä on varmaa, on tämä hetki. Minulla nyt, kun kirjoitan tätä tekstiä ja ajattelen mitä kirjoitan.

Kun olemme täysin läsnä, huomaamme yksityiskohtia, joita olemme aiemmin unohtaneet. Tunnemme syvemmin, nautimme enemmän ja olemme yhteydessä itseemme ja ympäristöömme. Elämä rakentuu hetki kerrallaan, ja aika kuluu, kun olemme läsnä jokaisessa hetkessä eläen rikkaampaa elämää.

Auringon säteet,
kastepisarat maassa
ja kiitollisuus!

Mutta kuinka voimme olla läsnä, kun ajatukset vaeltavat helposti? Se vaatii harjoittelua! Ehkä meditaatio voisi auttaa? Voimme aloittaa pienistä asioista, kuten keskittymisestä hengitykseen, ruoan maisteluun tai linnunlaulun ja rannan aaltojen äänen kuunteluun. Voimme myös harjoitella mindfulnessia tai joogaa paremmin oppiaksemme keskittymään hetkeen.

Kun olemme oppineet olemaan läsnä, ymmärrämme, että tällä hetkellä ei voi olla mitään muuta kuin mitä se on. Ja se on täydellinen sellaisenaan.

Elämä on nyt: Menneisyys on poissa ja tulevaisuus on edelleen avoin. Ainoa asia, joka meillä on varmaa, on tämä hetki.

Läsnäolo rikastuttaa elämää: 
Kun olemme läsnä, huomaamme elämän pienet ihmeet ja nautimme niistä enemmän.Mieli vaeltelee helposti, mutta harjoituksen avulla voimme oppia keskittymään hetkeen. Tämä hetki on täydellinen sellaisenaan, eikä sitä tarvitse verrata mihinkään muuhun.

4 pointtia

Pysähdy hetkeksi
Nauti kaikilla aisteillasi
Ole kiitollinen
Harjoittele.
      — 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!