25.1.24

Loppukiri on kova

 Presidentinvaalit ovat kuin sirkusshowta, sillä kukaan ei vielä tiedä, kenestä heistä yhdeksästä ehdokkaasta tulee Suomen uusi presidentti. Voi helposti hylätä gallupeissa vähiten menestyneet, mutta kärjessä on neljä haastajaa, joilla kaikilla on mahdollisuus päästä vaalien viimeiselle kierrokselle. Jussi Halla-aho on noussut voimakkaasti, kun taas Pekka Haaviston kannatus on laskenut. Miten tämä vaikuttaa vasemmiston kannattajiin, kun Lii Andersson ja Jutta Urpilainen eivät todennäköisesti pääse huipulle? Ehkä, vain ehkä, heidän kannattajansa äänestävät strategisesti Pekka Haavistoa?

Kuka etenee oikeistosta? Pitkään vaalien kärjessä ollut Alexander Stubb näyttää olevan vaarassa kaatua. Ovatko Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho menossa toiselle kierrokselle? Myös Olli Rehn on saavuttanut suosiota viimeaikaisten tv-keskustelujen ansiosta. Mika Aaltolan nousu voi myös heikentää Stubbin mahdollisuuksia päästä finaali kierrokselle. Varmasti Stubbin ja Rehnin tulee tehdä vahva lopputyö, ja tänään saatamme nähdä mielenkiintoisia tapahtumia Ylen suuressa vaalikeskustelussa.

Kuten eduskuntavaaleissa, joissa Sanna Marin toi taktisen äänestämisen politiikkaan, se tulee olemaan yksi tekijä, joka vaikeuttaa presidentinvaalien toisen kierroksen ehdokkaiden ennustamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!