26.1.24

On syytä muuttaa tapojaan

 Käyn Facebookissa päivittäin, mutta olen aika huono käyttämään sitä tehokkaasti.
Lainasin kirjastosta ”Elämää FACEBOOKin ihmemaassa” kirjan, joka ei anna ohjeita, vaan tarkastelee muuten Facebookin käyttöä. Jostakin varmaan löytyy myös tietoa miten sitä voisi käyttää mielekkäämmin, sitä pohdin nyt,
mutta ensinnä mietin itse miten jatkan.

  • Asetan tavoitteita. Mietin mitä haluan saavuttaa Facebookilla? Haluan pysyä yhteydessä ystävien ja perheen kanssa, oppia uusia asioita, löytää uusia harrastusmahdollisuuksia tai löytää hyviä kirjoa? Asetan tavoitteeni, niin voin muokata Facebook-käytön vastaamaan niitä.

  • Jaan kaverit. Facebookissa on helppo seurata kaikkia, mutta se voi olla aikaa vievää ja häiritsevää. Siivutan kaverit niiden kiinnostuksen kohteiden mukaan, jotka ovat minulle tärkeitä. Näen vain ne päivitykset, jotka ovat minua kiinnostaviaKaverilistassa on joitakin henkilöitä, jotka eivät toimi mitenkään, siksi heidät voi siirtää sivuun tai poistaa kaverien joukosta.

  • Facebookissa on työkaluja. Facebook tarjoaa työkaluja, joiden avulla voi parantaa tehokkuutta. Esimerkiksi voin seurata uutisia, jotta näen vain ne päivitykset, jotka ovat mielenkiintoisia. Voin myös käyttää Facebook-kalenteria ja -tehtävälistoja pitämään hallinnassa aikatauluja ja myös valokuvaus projektejani.

  • Seuraan mm. valokuvausta ja sen organisaatioita. Facebook on mahdollinen tapa pysyä ajan tasalla organisaatioista, joita seuraan. Voin seurata yrityksiä saadakseni tietoa uusista tuotteista ja palveluista.

  • Olen mukana muutamissa ryhmissä. Ryhmiin liittyminen on hyvä tapa löytää uusia ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksen kohteita. Voit liittyä ryhmiin esimerkiksi harrastusten tai muun kiinnostuksen perusteella. Varmaankin poistun myös muutamista minulle turhista ryhmistä

  • Jaan enemmän sisältöä. Jos haluan, että muut näkevät päivitykseni, minun on jaettava sisältöä. Voin jakaa esimerkiksi linkkejä uutisiin, kuvia, videoita tai omia ajatuksiani, kuten kirjoittamiani haikuja. Lähinnä olen jakanut näitä vain omalle kaveripiirille.

  • Keskusteluihin en ole osallistunut, vaikka Facebook on paikka keskustella muiden kanssa. Voisin osallistua keskusteluihin kommentoimalla muiden päivityksiä tai avaamalla itse keskusteluja.

  • Yhteistyötä muiden kanssa. Facebook voi olla työkalu yhteistyöhön. Voin luoda projekteja tai ryhmiä, joissa työskentelen muiden kanssa omien tai yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

  • Haluan oppia uusia asioita. Facebook on yhteisöllinen paikka oppia uusia asioita. Voin liittyä ryhmiin, jotka käsittelevät minua kiinnostavia aiheita, ja lukea muiden jakamaa sisältöä.

  • Ajan tasalla ajankohtaisista asioista. Facebook on mahdollinen keino pysyä ajan tasalla ajankohtaisista asioista. Voin seurata uutissivustoja, liittyä ryhmiin, jotka käsittelevät ajankohtaisia asioita.

  • Voin auttaa muita. Facebook voi auttaa muita. Esimerkiksi voisin liittyä ryhmiin, jotka auttavat tai jaan tietoja, jotka ovat hyödyllisiä muille.

  • Pidän hauskaa! Facebookin eräs tarkoitus on olla hauska, ei sitä pidä ottaa vakavasti, vaan nauttia siitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!