5.1.24

Poltetaan puuta

On hieno asia, kun sähköä saa pistorasiasta. Kallista se on ainakin näiden pakkasten aikana, jolloin pörssisähkö ylittää reilusti kahden euron rajan. Jo sähköä ei saisikaan, tulisi kyllä hätä. Onneksi olemme Suomessa omavaraisia sähkön tuotannosta.  

Meillä on vuosisopimus, joten pörssihinta ei vaikuta välittömästi sähkölaskuun, ei kalliina eikä halpoina aikoina. Nytkin takassa palaa koivua, joka on sekin kallista, mutta hintahuippujen aikoina sen käyttö kannattaa.  

Varmuutta näiden huippupakkasten jatkumisesta ei taida olla edes säätieteilijöillä. Varmaa vain on se, että pakkasten jälkeen tulee suojasää ja lumisateet. Odottavan aika tuntuu vain pitkältä ja silloin taas siunataan, miten raskasta lumen kolaaminen on. 

Minulle taisi pakkasten vuoksi auto mennä kokonaan käyttökelvottomaksi, sillä en saa todennäköisesti edes sitä vietyä katsastukseen määräpäivään mennessä. Soitin eilen korjaamoon, josta en saanut kanta-asiakkuudesta huolimatta -ei neuvoja eikä sympatiaa. Ehkä asiakaspalvelijalla oli huono päivä hänelläkin! 

Mitä sähkö maksaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!