28.1.24

Spegulointia

28124 klo 15:30

Noin neljän ja ½ tunnin kuluttua äänestyspaikat suljetaan ja alkaa äänten lasku. Ennakkoäänien tulos julkaistaan heti kahdeksan jälkeen. Ennakkoäänet antavat jo paljon tietoa siitä miten ja ketkä voivat päästä toiselle kierrokselle, jonka tulo on lähes varmaa. Ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei todennäköisesti yllä välittömään voittoon, johon tarvittaisiin yli 50% osuus kaikista äänistä. Ketkä sitten ovat loppukirin parivaljakko?

Suuri mahdollisuus on että Stubb ja Haavisto selviävät, vaikka Halla-aho puhaltaa parivaljakon niskaan. Rehnin mahdollisuus toiselle kierrokselle ei ole todennäköinen.

Jos toisella kierroksella ovat vastakkain Stubb ja Haavisto, niin suurin mahdollisuus valituksi tulemiseen on Stubbilla. Jos Haavisto jäisi pois toiselta kierrokselta, Presidentiksi valittaisiin Stubb. Mikäli kävisi niin, että Stubb yllättäen putoaisi toiselta kierrokselta, se olisi Haaviston voitto.

Veikkaan, että seuraava Suomen presidentti on Aleksander Stubb.

Lopullisen tuloksen saamiseen kuluu vielä aikaa, koska se ei selviä ennen kuin toisenkin kierroksen kaikki äänet on laskettu ja vaalien tulos on vahvistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!