17.1.24

On äänestetty

On äänestetty uutta presidenttiä

Tänään on presidentinvaalien ennakkoäänestyksen ensimmäinen päivä. Me käymme äänestämässä, jos auto lähtee tällä pakkasella käyntiin. Pidän sitä lämmityksessä reilun tunnin ja toivon Rellun mukisematta vievän meidät äänestämään ja ruokaostoksille. Yöllä pakkanen kävi kolmessakymmenessä asteessa, mutta nyt on -20° c.

Sää on ollut Suomessa lähes yhtä soittoa tavanomaista kylmempää lokakuulta tänne tammikuun puoliväliin. Maailmanlaajuisesti vuosi 2023 oli mittaushistorian lämpimin ja alkanut vuosi voi jälleen rikkoa ennätyksiä. Globaali sääilmiö, El Niño, nostaa maapallon keskilämpötilaa, se voi nurinkurisesti tuoda Suomeen kylmiä talvia.

Presidenttiehdokas on selvillä, mutta nyt on sellainen vaaliasetelma, että on hyvin todennäköistä, ettei presidentti ratkea ensimmäisellä kierroksella. Varmaan joutuu käymään vielä uudelleenkin äänestyskopissa. Voisi se tietysti olla niinkin, että asetelma olisi sellainen, että toisen kierroksen voisi jättää äänestämättä, mutta se riippuisi siitä ketkä kaksi olisivat loppupelissä vastakkain. Ehkä kuitenkin toinenkin äänestys käydään hoitamassa, jos sellainen tulee.

Auto käynnistyi ja ajoin noin 10 km ylimääräistä varmistaakseni akun latauksen, joka nytkin taisi olla vähän vajaa. Ensimmäisen kierroksen äänestys on suoritettu, joten velvollisuus äänestää on tehty. Ei ollut ruuhkaa, mutta äänestäjiä riitti lähes jonoksi saakka. Nyt vain odotetaan ”arvonnan” tuloksia. Kenestä saamme uuden valtionpäämiehin tai onhan myös hyviä naisia virkaan tarjolla.

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!