7.1.24

Nyt ollaan ilman autoa


 Pitkä pakkaskausi on suuri ongelma, sillä ihmiset ja koneet eivät ole tottuneet tällaiseen huippu kylmään säähän. Meillä ei ole ollut näin äärimmäisiä pakkaskausia vuosiin. Kylmä talvi voi aiheuttaa paljon harmia. 

Pakkasen takia autoni akku loppui eikä auto käynnistynyt. Nyt minulla on viimeinen mahdollisuus katsastukseen (10.1.24), mutta miten voin tehdä sen, kun auto on jäässä pihassa? Epäilen, ettei jäinen auto käynnistyisi uudella akullakaan. Annan ajan kulua ja tarkastan sen, kun uudet lehdet on puissa. 

Nyt ollaan ilman autoa, ja ehkä huomenna uskallamme lähteä potkukelkkailemaan Prismaan ruokaostoksille, koska jääkaappi alkaa tyhjentyä. Pian siellä on vain valo. Kotikalja on hyvä pelastaja, sillä se korvaa maidon, jota emme voi kantaa nyt kaupasta. Pääsääntöisesti hankimme vain ainekset omien ruokiemme valmistamiseen. 

Ajokorttini uusinta on keväällä 2025, jolloin uskon olevani sellaisessa kunnossa, että lääkäri ei aseta minua ajokieltoon. Toivon voivani ajaa 85-vuotiaaksi asti, jos korkeammat voimat sallivat. Näillä ajatuksilla uskon, että uudemman auton hankkiminen on meille välttämätöntä. Vanha Renault (20 v.) on ongelma, koska se on markkinoitava, mutta en vieläkään tiedä, miten se tehdään. 

Vaikka Renaultin tarina ei ole ohi, aion ostaa uudemman auton kevättalven aikana. Nyt ajattelen sen olevan noin 10 vuotta vanha ja mieluiten merkiltään ja malliltaan luotettava ja melko helppo myydä sekä taloudellisesti muutenkin järkevä auto. 

Luotettava auto säilyy ajokunnossa sukupolvelta toiselle

Toivottavasti pakkaset muuttuvat siedettävämmiksi ja saan vielä tänään illalla auton käynnistymään, sillä ainakin toistaiseksi pakkanen hellittää, jopa nolla lukemiin. Onneksi jokainen päivä tuo kevään lähemmäksi ja lisää valoa päivän pidentyessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!