23.1.24

Uteliaisuudesta

 Eilen kävin kirjastossa hengailemassa, koska talvisää oli niin kamalan rujo. Minulla ei ollut mielessäni mitään erityistä kirjaa lainattavaksi. Mutta tämä kirja oli esillä yhdellä hyllyistä, ja tuo ruma kansikuva herätti kiinnostukseni. Se on  Seija Ridellin "Elämää FACEBOOKin ihmemassa". lainasin sen. 

En luultavasti lue koko kirjaa, mutta selailen sitä laina-aikana valikoivasti. Se on jo vanha kirja, koska se julkaistiin vuonna 2011, jolloin Facebook oli vain muutaman vuoden ikäinen (perustettu 2004). Uskon, että palvelu on nyt hieman erilainen kuin silloin, kun tämä tutkimus tehtiin. En ole vielä edes juurikaan selaillut kirjaa, mutta etsin siitä jotain, vaikka en osaa sanoa mitä.

Olen Facebook-käyttäjä ja julkaisen yhden kuvan päivittäin kirjoittamani haiku runon ohella. Viestini ovat vain ystäväpiirilleni, eivätkä ne saa paljon tykkäyksiä, mutta näin aion jatkaa. Seuraan myös joitain ryhmiä ja jätän välillä positiivisia kommentteja.

Miksi käytän Facebookia? En edes tiedä itse, mutta miksi en käyttäisi sitä? Saatan olla utelias luonne, ja se motivoi minua monissa asioissa, kuten kirjallisuudessa, valokuvauksessa ja tietysti kaikissa sosiaalisen median muodoissa.

Lainakirja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!