23.1.24

Nyt se alka


 Nyt se tuli, nimittäin joulukuun lopussa tilaamani mustavalkofilmit, kehite ja kiinnite. Filmiä on varattuna seitsemän 36 kuvan rullaa. Yhteensä niissä on 252 ruutua. Toivottavasti mustavalkokuvaus opettaa minua säästämään, sillä jokainen ruutu maksaa, toisin kuin digikameralla räpsiessä. Filmi maksaa kympin, joten yhden ruudun hinta on noin 30 senttiä, lisäksi filmi on kehitettävä ja skannattava digitaaliseksi kuvaksi.

Mitä nyt sitten kuvaan, sitä kysyin tekoäly sovellukselta ja saamani luettelo on hieman editoituna tämän näköinen.

Tässä on tekoälyn antamia vinkkejä minulle mustavalkofilmi kuvien aiheiksi:

  1. Katukuvaus: Kaupunkielämän valot ja varjot ovat upeita mustavalkokuvissa. Voit kuvata esimerkiksi kadunkulmia, ihmisvilinää tai arkkitehtuuria.

  2. Luonto on aina kaunis, myös mustavalkoisena. Voit kuvata esimerkiksi metsiä, järviä, tai maisemia.

  3. Muotokuvat: Ihmiset ovat aina kiinnostavia aiheita kuvattavaksi. Voit kuvata esimerkiksi ihmisten kasvoja, kehoa tai toimintaa.

  4. Arkkitehtuuria: Arkkitehtuuri on upea taidemuoto, joka sopii hyvin mustavalkoiseen kuvaamiseen. Voit kuvata esimerkiksi kirkkoja, rakennuksia tai patsaita.

  5. Taidetta: Taideteoksia on myös hienoa kuvata mustavalkoisena. Voit kuvata esimerkiksi maalauksia, veistoksia tai installaatioita.

  6. Musiikkia: Musiikkia voi kuvata myös mustavalkoisena. Voit kuvata esimerkiksi konsertteja, esiintyjiä tai musiikista inspiroivia paikkoja.

  7. Urheilua: Urheilu on aina vauhdikasta ja dramaattista, ja se sopii hyvin mustavalkoiseen kuvaamiseen. Voit kuvata esimerkiksi kilpailuja, urheilijoita tai urheilutapahtumia, kuten raviradan tapahtumia.

  8. Työtä: Työ on osa jokapäiväistä elämäämme, ja se voi olla myös kiinnostava aihe kuvattavaksi. Voit kuvata esimerkiksi ihmisiä työssä, työkaluja tai työympäristöjä.

  9. Ruokaa: Ruoka on kaunista ja herkullista, ja se sopii hyvin mustavalkoiseen kuvaamiseen. Voit kuvata esimerkiksi erilaisia ruokia, kattauksia, ruoanlaittoa, hedelmiä tai ruokaan liittyviä esineitä ja asetelmia.

  10. Matkailua: Matkailu on hieno tapa tutustua uusiin paikkoihin. Voit kuvata esimerkiksi lähitienoon matkakohteita, ihmisiä matkalla tai matkailuun liittyviä esineitä.

  11. Perhettä ja ystäviä: Perhe ja ystävät ovat tärkeitä ihmissuhteita, ja niiden kuvaaminen on arvokas tapa dokumentoida muistoja. Voit kuvata esimerkiksi perhetapaamisia, ystävien kanssa vietettyä aikaa tai tärkeitä hetkiä.

  12. Harrastuksia: Harrastukset ovat osa elämää, ja niiden kuvaaminen on hauska tapa dokumentoida omia kiinnostuksen kohteita. Voit kuvata harrastustoimintaa, harrastusvälineitä tai harrastukseen liittyviä paikkoja.

  13. Itsensäkuvausta: Itsensäkuvaus on hyvä tapa tutustua itseensä ja omaan kuvanlaatuunsa. Voit kuvata esimerkiksi itseäsi eri tilanteissa, itsesi piirteitä tai itseäsi inspiroineita asioita. Tosin tällainen selfien ottaminen on lähinnä puhelinkuvauksen heiniä.

  14. Eksperimentointia: Mustavalkofilmi tarjoaa paljon mahdollisuuksia kokeiluihin. Voit esimerkiksi kokeilla erilaisia valotusaikoja tai filmilaatua. Minulla on myös vanhoja värifilmejä ja ainakin kokeilen tuleeko niistä mitään, jos kehitän värifilmin muatavalkokehitteellä?

  15. Vinkkejä ja ohjeita: Internetistä ja kirjastoista löytyy paljon vinkkejä ja ohjeita mustavalkofilmikuvaamiseen. Voit hyödyntää näitä lähteitä oman kuvanlaadun parantamiseksi. Mustalko osaaminen hyödyntää myös digitaalikuvauksen hallintaa.

  16. Yhteisöt: Mustavalkofilmikuvaajat ovat usein innostuneita ja avuliaita. Voit löytää vertaistukea ja inspiraatiota mustavalkofilmikuvaajien yhteisöistä. En tiedä mitä kaikkea on tarjolla Luovan valokuvauksen keskuksessa, jonka jäsen olen vuoden alusta lukien.

  17. Muutosta: Voit kuvata muutosta ympäristössäsi. Tämä voi olla esimerkiksi kaupunkikuvan muutosta, luonnonilmiöitä tai ihmisen aikaansaamaa muutosta. Myös vuodenaikoja kannattaa kuvata myös mv. filmillä.

  18. Kauneutta: Mustavalkoinen kuvaus voi tuoda esiin kauneutta myös siellä, missä sitä ei ehkä ensimmäisenä huomaisi. Voit esimerkiksi kuvata vanhoja esineitä, rujoja paikkoja tai yksinkertaisia minimalistisia asioita.

  19. Huumoria: Mustavalkoinen kuvaus voi olla myös hauska ja leikkisä. Voit esimerkiksi kuvata hauskoja tilanteita, absurdeja asioita tai itseironiaa.

  20. Eivät aiheet tähän lopu, sillä kaikkea voi kuvata

Tässä on vain muutamia ideoita, ja parhaat aiheet löytyvät omasta kiinnostuksesta ja luovuudesta. Kokeile erilaisia aiheita ja löydä ne, jotka puhuttelevat sinua eniten.

Valokuvaustarvike tilauksen tulo kesti pitkään, mutta enhän olisi näillä alkuvuoden pakkasilla mitään kuvannut, sillä vanhoja kameroita ei kannata viedä pakkasilla ulos, sillä niiden vanhat öljyt jähmettyvät ja rakas kamera voisi mennä kokonaan käyttökelvottomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!