30.8.24

Aistien aarrejahti

Mene minne tahansa, vaikka sienimetsään. Avaa aistisi ja anna luonnon kutsua. Katso, kuinka auringonsäteet kuultavat lehtien läpi, kuuntele metsän ääniä, tuulen huminaa, haista kostean maan tuoksu ja tunne sammalen pehmeys. Maista pihlajanmarjan kirpeä mehu ja tunne kuusen pihkainen ja karhea kuori sormillasi.

Olet kuin aarrejahdissa, mutta etsit aarteita, joita ei voi ostaa rahalla. Nämä aarteet ovat muistoja, tuntemuksia ja havaintoja, jotka täyttävät mielesi ja sydämesi.

Muista tallentaa kaikki kokemasi tieto. Ota videoita, valokuvia ja kirjoita havaintoja muistikirjaan tai tallenna niitä puhelimesi äänitallentimella. Kun palaat metsästä, järjestä keräämäsi aineisto ja arkistoi kooste huolellisesti. Tällä tavalla sinulla on aina mahdollisuus palata näihin muistoihin ja elää ne uudelleen. 

Kesän loppupuolella metsä löytyy myös tuoretta lähiruokaa. Kerää marjat ja sienet koriin, säilö talvenkin varalle. 

Luonto on täynnä ihmeitä, jotka odottavat löytäjäänsä. Joten lähde ulos rannalle tai metsään, avaa aistisi ja anna luonnon kiehtoa sinut! Kaikkialla on paikkoja, jossa voimme oppia jotain uutta luonnosta, itsestämme ja maailmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!