25.8.24

Muutos

— Niin kaikki muuttuu, ei entiselleen mikään jää...

Kuten vanha sanonta kuuluu, muutos on ainoa vakio universumissa. Näyttää siltä, ​​​​että tämä tiedettiin jo muinaisina aikoina, vaikka sen muuttumista ei huomaa. Se mikä oli hetki sitten, ei ole enää sama nyt! Vielä hetki sitten satoi ukkospilvestä, mutta nyt aurinko paistaa. Muutos voi tapahtua silmänräpäyksessä. Muutos on myös kasvua, sillä sateisen elokuun aikana sienet nousevat nopeasti maasta, ikään kuin...

Muutokset voivat herättää vastustusta, jopa pelkoa, mutta kun niitä lähestyy realistisesti, niiden vastustaminen on turhaa. Myös ihmisen ikä nousee silmänräpäyksessä, etkä välttämättä huomaa muutosta heti. Kun katsot kuvia itsestäsi kymmenen vuoden takaa, huomaat varmasti tapahtuneet muutokset. Näin muutokset tapahtuvat ja vaikuttavat siihen, kuka olen. Muistan kuinka olin ryhmän nuorin töissä, ja sitten minusta tuli hyvin nopeasti vanhin ennen eläkeikää.

Yhteiskunta muuttuu: eduskunta valitaan neljän vuoden välein ja presidentinvaalit ovat kuuden vuoden välein. Presidentti voidaan valita uudelleen, joten hän voi jatkaa, jos hänen ensimmäinen kautensa on tyydyttänyt kansaa. Muutoin politiikka on jatkuvaa muutosta! Kohta nousee arvonlisävero 1,5%!

1950 luvulta MB 170

Tekniikassa muutoksia on helposti havaittavissa, sillä kun synnyin, sähkö oli maaseudulla vielä harvinaista, eikä joka kodissa ollut autoa. Jos puhelin oli, se oli iso kaappi seinällä. Taskulaskin, joka alkoi yleistyä 1970-luvulla, painoi puoli kiloa. Nyt sähköautot ovat yleistymässä, sillä niiden teho on satoja hevosvoimia ja kiihtyvyys nollasta sataan alle 5 sekuntia.

Luonnossa muutos on jatkuva prosessi. Ihmiset voivat kiistellä ilmastonmuutoksesta, mutta jos vähänkään kiinnittää tilanteeseen huomiota, muutoksen kyllä huomaa.

Ihmissuhteemme muuttuvat, kun nuoret kasvavat aikuisiksi ja vanhimmat, joskus jopa nuoria, kuolee.

Asenteemme ovat varsin itsepäisiä, sillä kieltäydymme muuttamasta kahta asiaa, joista toinen on "Turun sinappi". Joskus jopa asenne voidaan vaihtaa, kuten vanhat sukat. Tottumukset vaihtuvat hitaasti, koska pidämme niistä kiinni. "Poisoppiminen" on vaikeaa ja epämiellyttävää. Usein joudumme kuitenkin joudumme luopumaan totutusta.

Mietin, millaista elämä olisi, jos muutoksia ei tapahtuisi, ja eläisin edelleen sodanjälkeistä aikaa 1940-luvulla?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!