29.8.24

Valmistusajassa on makujen salaisuus

Hitaasti kypsytetty ruoka on kuin elämä itse. Molemmat vaativat aikaa, kärsivällisyyttä ja oikean lämpötilan. Kun annat asioiden/ruuan kypsyä hitaasti, lopputulos on usein yllättävän maukas. Kiireessä valmistettu ateria on usein mietoa -mautonta, kuten muutkin elämän kiireiset vaiheet. Ehkä hitaus on todellista luksusta nyky-yhteiskunnassa. Miksi kiirehtiä läpi elämän, koska kiire kuluttaa turhaan energiaa ja hermoja?

Tarvitsemme ruokaa ja juomaa joka päivä, mutta miksi kiirehtiä ruoan kanssa? Laita muhennos uuniin kiehumaan, jotta sinulla on aikaa tehdä kaikkea muuta - lukea sanomalehteä, miettiä kuinka tehdä maailmasta parempi paikka tai jopa tanssia tangoa. Yksi asia on varma, ruoka on valmista uunissa, ja sinä aikana voit tehdä mitä tahansa muuta. Huomisenkin ruoka on valmis lämmitettäväksi.

Meillä kaikilla on kodissamme tärkeitä laitteita, joista monet ovat vajaakäytössä. Kesän lopun lähestyessä mieti mitä laitat pakastimeen, onko hyötykasvikuivuri unohtunut kaappiin vai milloin tuoremehulinkoa on viimeksi käytetty.

Tuntuu siltä, ​​että meillä on aina kiire keittiössä, ehkä muuallakin, mutta miksi se on niin? Ehkä on aika katsoa kunnolla peiliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!