3.8.24

Mindfulness, mitä se on?


Hei ystävät!

On mukavaa, jos olet kiinnostunut mindfulnessista. Iän mukana tuleva rauhallisuus yhdistettynä mindfulnessin tarjoamiin työkaluihin on voimakas yhdistelmä.

Joten, mitä mindfulness oikein on?

Mindfulness, tietoisuuden taito, on yksinkertaisesti kykyä olla läsnä hetkessä, juuri nyt. Se on tietoinen päätös keskittyä siihen, mitä mielessä ja ympärillämme tapahtuu, ilman tuomitsemista tai kritiikkiä. Se on kuin pysähtyisi hetkeksi kiireen keskellä ja tarkkaillen kaikkea ilman häiriötekijöitä.

Miten mindfulness voi auttaa sinua?

Mindfulness auttaa hallitsemaan stressiä ja ahdistusta, mikä on ratkaisevan tärkeää meille jokaiselle. Kun oppii rauhoittumaan ja keskittymään nykyhetkeen, unikin tulee helpommin. Mindfulness voi auttaa oppimaan keskittymistä paremmin asioihin, joista pidät, olipa kyseessä lukeminen, äänikirjojen kuuntelu, keskustelu rakkaiden kanssa tai harrastukset. Mindfulnessin harjoittaminen auttaa ymmärtämään itseäsi paremmin ja hyväksymään ajatuksesi ja tunteesi sellaisina kuin ne ovat.

Miten pääset alkuun?

Sinun ei tarvitse heti sukeltaa pitkiin meditaatioistuntoihin. Voit aloittaa vain muutaman minuutin tietoisella hengitysharjoituksella päivittäin.

Voit ladata puhelimeesi mindfulness-sovelluksia, jotka tarjoavat ohjattuja harjoituksia.

Muista, että mindfulness on matka, ei päämäärä. Älä lannistu, jos et huomaa muutoksia heti.

Muista:

Et ehkä pysty meditoimaan täydellisesti heti. Tärkeintä on yrittää tehden Mindfulnessista osa jokapäiväistä elämää jota voidaan harjoittaa missä ja milloin tahansa.

Nauti matkasta, sillä mindfulnessin harjoittaminen voi olla todella palkitsevaa.

Esimerkki mindfulness-harjoituksesta:

Perusharjoitus: Tietoinen hengitys

Istu tai makaa mukavassa asennossa. Keskity hengitykseen. Tunne ilman liikkuvan sieraimissasi, huomioi pallean nousu ja lasku. Älä yritä muuttaa hengitystäsi, vaan tarkkaile sitä. Mindfulness on jännittävä matka, joka voi vaihdella ja muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!