22.8.24

Säästäminen tai shoppailu - se on vasta alkua!

SCAMPER-menetelmä on näppärä työkalu, jolla voi muuttaa olemassa olevia ideoita tai tuotteita. Sovelletaanpa sitä tähän klassiseen kysymykseen: säästökauppa vai ruokakauppa?

Korvaava: Entä jos vaihtaisimme ruokakaupan käytetyn tavaran kauppaan ja kirpparin ruokakauppaan? Voisimme ostaa vanhoja vaatteita kiloittain ja torilta porkkanoita. Kuvittele, että löydät parhaat avokadot kirpputorilta tai vanhat lenkkarit ruokakaupasta!

Yhdistä: Mikset yhdistäisi näitä kahta? Säästökauppa, joka myy sekä käytettyjä tavaroita että tuoretta ruokaa. Tai ruokakauppa, jossa on oma säästökauppa, jossa voit vaihtaa vanhat ruoanlaittovälineet uusiin lusikoihin.

Muuta: ​​Voisimmeko mukauttaa ruokakaupan säästökaupan käsitettä? Esimerkiksi tuotteille uuden elämän antaminen tee-se-itse-pajoissa. Tai ruoanlaitto tuntien järjestäminen kirpputorikaupassa käyttämällä markkinoiden ylijäämiä.

Lisää: Entä jos muuttaisimme ostoslistamme kokonaan? Sen sijaan, että ostaisimme aina samoja tuotteita, voisimme kokeilla uusia reseptejä ja etsiä raaka-aineita toreilta. Tai ostaa vain vaatteita, jotka sopivat valmistamamme lounaan kanssa.

Toiseen käyttöön: Voisimmeko käyttää ostoksia täysin uusilla tavoilla? Esimerkiksi vanhojen vaatteiden kompostointi salaatin kasvatusta varten tai tyhjien purkkien koristelu kynttilänjaloiksi.

Eliminoi: Mitä jos poistaisimme rahan käytön kokonaan? Voisimme vaihtaa tavaroita keskenään tai tarjota vanhoja vaatteita vastineeksi päivittäistavaroista.

Käänteinen: Entä jos myymme ruokaa kirpputorikaupasta ja ostaisimme vaatteet ruokakaupasta? Tai jos kasvattaisimme itse vihanneksia ja myymme ylijäämät kirpputorilla.

Johtopäätös:
SCAMPER-menetelmä on tapa haastaa normit ja puhaltaa uutta elämää arjen rutiineihin. Ollaan luovia ja nokkelia!
Vastaus siihen, onko sillä väliä, teetkö ostoksia käytetystä tavarasta vai ruokakaupasta, kaikki riippuu siitä, kuinka luovasti suhtaudut asiaan! Ovatko supermarketit jo lähestymässä tätä konseptia? 

1 kommentti:

  1. Anonyymi22.8.24

    Ei tule kangistua kaavoihin! On hyvä murtaa totuttuja ajattelutapoja ja käytänteitä ja löytää tähän aikaan parhaat tavat toimia🤗

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!