26.8.24

Kohteliaisuuden turvatyyny

 – Pehmeä laskeutuminen

Kohteliaisuus on kuin ilmatyyny.
Se saattaa olla tyhjää täynnä,
mutta se vaimentaa mukavasti
elämän kolhaisut.”

-Samuel Johnson


Olemme kaikki kokeneet sen, kun joku sanoo meille jotain niin ystävällistä, että se lämmittää sydäntämme koko päivän. Se voi olla pieni kiitos, vilpitön kohteliaisuus tai pelkkä hyvä päivän tervehdys. Nämä tilanteet muistuttavat meitä siitä, kuinka paljon pienikin ystävällinen teko voi tarkoittaa. Samuel Johnsonin vertaus, että kohteliaisuus on kuin ilmatyyny, vangitsee tämän ajatuksen täydellisesti.

Aivan kuten turvatyyny suojaa meitä törmäyksen vaikutuksilta, kohteliaisuus myös pehmentää elämän arvaamattomien tapahtumien iskuja. Kun joku kohtelee meitä ystävällisesti, tunnemme olevamme arvostettuja ja hyväksyttyjä. Tämä puolestaan ​​lisää hyvinvointiamme ja vahvistaa sosiaalisia suhteitamme. Valitettavasti nykypäivän kiireisessä maailmassa kohteliaisuus voi helposti jäädä taka-alalle. Kiire, stressi ja jatkuva yhteydenpito saa meidät unohtamaan hyvä tapoja. Sosiaalinen media on tuonut uusia haasteita, sillä nimettömyys voi rohkaista ihmisiä käyttäytymään verkossa melko töykeästi.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kohteliaisuus on edelleen jopa tärkeämpää, kuin koskaan. Se on kuin pieni siemen, joka voi kasvaa suureksi puuksi ja luoda varjoisan ja miellyttävän tilan ympärillemme. Kun olemme kohteliaita muita kohtaan, luomme ketjureaktion, joka leviää ympärillemme. Yksi kohtelias ele voi innostaa muita käyttäytymään samalla tavalla.

Joten miten voimme lisätä kohteliaisuutta jokapäiväisessä elämässämme? Se voisi alkaa pienistä teoista, kuten muiden kiittämisestä, kärsivällisestä kuuntelemisesta ja taikasanojen kuten kiitos tai ole hyvä! Oven pitäminen auki jollekin, joka tulee samaan aikaan sisään. Voisimme myös yrittää nähdä asiat toisen näkökulmasta ja olla empaattisia.

Kohteliaisuus ei ole vain asia, jota opetamme lapsillemme, vaan se on myös tapa elää. Kun kohteliaisuus on osa arjen kanssakäymistä, luomme ympärillemme positiivisen ja myötätuntoisen ilmapiirin. Ja ehkä juuri sitä maailma tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!